Shingo Akikuni tunnetaan parhaiten kokkina Shingossa, yhden Michelin-tähden japanilaisessa ravintolassa Miamissa.
Hän varttui Japanissa ja palaa vuosittain vierailijana.
Neljännen sukupolven sushi-kokki kertoi CNBC: lle, kuinka hän viettää aikansa siellä.
Missä hän syö
Ginza sushi aoki
Akikunin ensimmäinen suositus on siellä, missä hänet koulutettiin kokiksi. Ravintolaa, joka avattiin yli 50 vuotta sitten – johtaa kokki, joka “antaa itsensä saataville paitsi paikallisille, myös ulkomailta vieraileville ihmisille”, Akikuni sanoi kääntäjän kautta.
Nilkka
Lisää nykyaikaisia makuja Akikuni suosittelee vierailijoita kokeilemaan kokkien johtamia fuusioravintoloita, jotka on koulutettu eri puolilla maailmaa. Yksi tällainen ravintola on Noda, joka menee naimisiin japanilaisten tekniikoiden ja ainesosien kanssa, joilla on ranskalainen vaikutusvalta.
“Ruoanlaiton lisäksi hän todella rakastaa viinin pariliitosta”, hänen kääntäjänsä kertoi CNBC Travelille.
Ravintolavaraukset tehdään yleensä puhelimitse Japanissa, Akikuni sanoi. Kieliesteiden välttämiseksi hän suosittelee, että matkustajat tekevät varauksia hotellin conciergen kautta.
Toranomon Yokocho
Akikuni ehdottaa myös syömistä yokochossa, katukauppiaiden ja baarien vuorattuja käytyä.
Japanin uudempi ruokakeskus Toranomon Yokocho on moderni Yokocho -konsepti – vaikka se on asetettu “mukavaan kehitykseen”, hän sanoi. Ruoka ylittää japanilaisen keittiön, ja vierailijat voivat “kokeilla vähän kaikkea yhdessä yhdessä paikassa”.
Missä hän juo
Hyvä musiikkibaari
Akikuni suosittelee vinyylimusiikkibaaria, koska sillä on laaja levy -kokoelma ja live -näytökset maanantaista lauantaihin. Baarissa on hienoja cocktaileja, korkealaatuinen äänijärjestelmä ja se on tarpeeksi suuri ystäväryhmille, hän sanoi.
Hyvässä musiikkipalkissa, joka sijaitsee Kita-Aoyamassa, on DJ: t, jotka spin-levyjä, sanoi Akikuni.
Lähde: Shingo Akikuni
Kasumicho Arashi
Piilotettu baari tunnetaan hedelmäpohjaisista cocktaileistaan, Akikuni sanoi. Se on sijoitettu talon kellariin Nishiazabun asuinalueelle. Puheenvuoro sisältää “loistavat maatilan tuoreet esineet” valikossaan, hän sanoi.
SG -klubi
Tämän omistaa Shingo Gokan, jota Akikuni kutsui “yhdeksi tämän sukupolven kuuluisimmista baarimikoista”. Gokan, joka voitti vuoden 2021 teollisuuskuvakepalkinnon maailman 50 parhaasta organisaatiosta, omistaa myös Speasy, Sip & Guzzle, New York Cityssä.
Baarissa, joka “on ollut suosittu pitkään”, on kolme ainutlaatuista lattiaa, joissa on erilaiset valikot ja sikarihuone, Akikuni sanoi.
Mitä hän tekee
Tokio tarjoaa monia paikkoja nähtävyyksille, ja Akikunin suosikkeja ovat Meiji Jingu -pyhäkkö ja Toyosu -markkinat.
Meiji jingu pyhäkkö
Pyhäkkö-kiistatta Tokion tunnetuin-on välttämätön, hän sanoi. Pyhäkkö rakennettiin vuonna 1920 Shibuyan vilkkaassa naapurustossa.
“Se on hieno tauko kaupungin hälinästä”, hän sanoi.
Se on vapaasti päästä ja sijaitsee ihmisen aiheuttamassa metsässä. Se avautuu auringonnousun ympärille ja sulkeutuu auringonlaskun ympärille.
Toyosu -markkinat
Akikuni kertoi käyvänsä Toyosu -kalamarkkinoilla joka kerta, kun hän on Tokiossa. Markkinoilla – Japanin suurin, noin 4 miljoonan neliöjalkaa – hän näkee myyjät ja toimittajat, jotka varastossa Miami -ravintolaansa, hän sanoi.
Varhain aamulla tonnikalahuutokauppa on suosittu vetovoima siellä. Vierailijat voivat äänestää mahdollisuuden tarkastella huutokauppaa läheltä, Japanin kansallismatkailujärjestön verkkosivuston mukaan. Tammikuussa myytiin 608 punnan bluefin-tonnikala noin 1,3 miljoonalla dollarilla-toiseksi korkein hinta huutokaupan alkamisesta vuonna 1999.
Kokki Akikuni toimittajan kanssa Toyosu -kalamarkkinoilla.
Lähde: Shingo Akikuni
Vierailijat, jotka eivät voita arpajaisia, voivat silti seurata ostajien tarjoamista valinnastaan kauempana ja ostaa myös tuoretta kalaa aamiaiseksi.
Toyosu -kalamarkkinat tunnetaan “maailman parhaaksi”, mutta harvemmat ihmiset tietävät Toyosu -hedelmä- ja vihannesmarkkinoista, Akikuni sanoi.
“Japanilaiset ovat yleensä erittäin omistautuneita kaikille käsityöille, jotka heillä on”, hän sanoi. “Joten jos he ovat mansikanviljelijä, he yrittävät kasvattaa parhaita mansikoita.”
Missä hän kauppaa
Omotesando ja Harajuku
Ginzan naapurustossa asuu monia kansainvälisiä tuotemerkkejä, mutta Akikuni suosittelee ostoksia Omotesandolla tai sen sijaan Harajukun naapurustossa.
Molemmilla on myymälöitä, jotka vierailijat “löytävät vain Tokiosta”, hän sanoi.
Omotesando, jota kutsutaan Tokion Champs élyséesiksi, on keino, jolla on ikonisia japanilaisia muotitaloja, kuten Comme des Garçons ja Issey Miyake. Se on myös koti Omotesando Hills, ostoskompleksi, jossa on yli 130 kauppaa.
Harajuku tunnetaan kuitenkin subkulttuuristaan ja omituisesta muotistaan. Molemmat alueet ovat kävelykelpoisia ja helppo tutkia, Akikuni sanoi, että vintage -kaupat, joissa kävijät voivat poimia ylellisyyttä ja trendikkäitä kappaleita.
Missä hän pysyy
Imperial -hotelli ja Aoyama Grand Tokio
Akikuni suosii kahta Tokiossa hotellia, jotka molemmat tarjoavat erilaisia kokemuksia.
Imperial -hotelli on lähellä kuninkaallista palatsia. Hotellin verkkosivuston mukaan se avattiin vuonna 1890 tervetulleeksi ulkomaisten vierailijoiden tervetulleeksi.
Japanilaisen vieraanvaraisuuden perinteinen käsite – tai “Omotenashi” – vetää hänet hotelliin, Akinkuni sanoi. Se on kuin etsitään “menneisyyteen siitä, kuinka vieraanvaraisuuden taso luotiin” maassa, hän sanoi.
Nykyaikainen Aoyama Grand Tokyo on hyvä vaihtoehto tehdä ostoksia Harajuukussa tai Omotesandossa. Se on lähellä molempia lähiöitä ja ruoka on erinomaista, hän sanoi.