Nibs jne. Granola myynnissä Ison -Britannian ruokakaupassa Waitrose.
Tarjoilu
Hukkaantuminen on suuri ongelma. YK: n ympäristöohjelman julkaisemien lukujen mukaan yli miljardi tonnia heittivät vuonna 2022 vuonna 2022 vuonna 2024 julkaisemien lukujen mukaan: Maailmanpankki arvioi myös, että kadonnut tai tuhlatut ruokalajit maksoivat 1,2 biljoonaa dollaria vuonna 2020.
Se on ongelma, jonka ruokayrittäjä Chloe Stewart sai tietää ensin nuorena aikuisena matkustavan eri puolille maailmaa. Nähdessään lautaset kasaantuivat korkealle paikoissa, kuten Peking ja Boston, ja joilla on tunne, että “ei ole mitään tapaa, jolla joku aikoo lopettaa kaiken, mikä” sai hänet vihaiseksi, hän sanoi.
“Tämä on todella rikollista, se, että meillä ei ole valtuudet löytää parempaa käyttöä kaatopaikalle päättyvälle ruoalle”, hän sanoi videopuhelussa CNBC: n kanssa.
Stewartin ruokayritys, nibit jne. Aloitettiin blogina, jossa hän kirjoitti “väärin ymmärretyistä” ainesosista, kuten kaakao -nibistä – pienistä käyneiden kaakaopavujen kappaleista, joita käytetään suklaan valmistukseen – samoin kuin tutkitaan, kuinka keittää hedelmien ja vihannesten osien kanssa, jotka ovat tyypillisesti heitettyjä, kuten kurpitsan siemenet. Stewart kutsuu näitä “kierrätettyjä” eikä jätetuotteita, koska niiden potentiaali on itsessään.
Vuonna 2018 Stewart aloitti keittiössään granolan, suolaisia keksejä ja banaanileiviä myymällä niitä Lontoon hyväpalkkaisella kaupunginosassa. Äskettäin puristettu mehujalusta oli lähellä, ja hän alkoi tehdä reseptejä jäljellä olevasta massasta – siemenistä ja ihosta, jotka muuten hylätään.
“Mehu massa on vain” jäte “, koska se tulee Juicerin väärästä päästä, mutta oikeastaan kaikki hyvät asiat ovat ja se on täynnä kuitua”, Stewart sanoi. Liiketoiminnan kasvaessa hän kokeili erilaisia hedelmiä ja asettui Apple Masseen, jonka hän hankki siiderimakerilta Englannin kreivikunnassa Kentissä. Siitä tuli tärkein ainesosa nauloille jne. Granola ja se muodosti 25% sen kekseistä, ja Stewart myy nyt nib-tuotteita jne. Huippuluokan Yhdistyneen kuningaskunnan jälleenmyyjissä, mukaan lukien Selfridges ja Waitrose.
Muut tyyppiset ns. Elintarvikejätteet voidaan kierrättää tällä tavalla, Stewart sanoi, ja nibs jne. Kehitetään perunoista valmistettua sirutyyppistä välipalaa sekä käytettyä viljaa panimoprosessista, ainesosasta, josta voi muuten tulla eläinrehu. Hän työskentelee myös ruoansulatuskeksissä-Yhdistyneessä kuningaskunnassa suosittuun jauhoihin perustuvan makean välipalan-käyttämällä rypsilaitteiden ateriaa, joka on rappeutuneen öljyntuotannon sivutuote. Molemmilla näillä uusilla tuotteilla on potentiaalia tehdä 40%: sta 50%: sta kierrätetyistä aineosista, Stewart sanoi.
‘Ruoan uudelleensuunnittelu’
Chloe Stewartin yritys, nibs jne. Tuottaa ruokaa “kierrätetyistä” ainesosista.
Nibs jne.
Ruokateollisuudesta voi tulla “luonnon positiivinen”, Ellen MacArthur -säätiön mukaan kiertotalouteen keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö. Se voi uudistua luonnonvarojen kuluttamisen sijasta esimerkiksi käyttämällä viljelykasveja, jotka muuten olisivat menneet tuhlaamaan, hyväntekeväisyys sanoi.
Jotkut NIB: stä jne. Tuotteet olivat viimeaikaisen “uudelleensuunnittelu” -haasteen voittajia, jotka säätiö järjestäisi. Muita voittajia olivat Hodmedodin pasta, joka on valmistettu “ryppyisistä” herneistä, sato, joka muuten saatetaan kyntää takaisin maaperään, jos sen sadonkorjuuaika jätetään ja paahtoleipää, oluen, joka on valmistettu ylijäämäleivällä.
Beth Mander, joka valvoi hyväntekeväisyysjärjestön “Big Food Redesign Challenge” -tapahtumaa, joka ilmoitti voittajille helmikuussa, sanoi, että aloitteen laajempi tavoitteena on vaikuttaa yrityksiin tuottamaan ruokaa uudistamisella. “Suuri toivomme on, että joka kerta … siirryt supermarkettiin ja valitset tuotteita hyllyltä, voit olla varma, että luonto on parempi valintasi seurauksena”, Mander kertoi CNBC: lle videopuhelun kautta.
Se voi tarkoittaa vähemmän intensiivistä viljelyä, monipuolisen viljelyvalikoiman kasvattamista tai ainesosien lisäämistä tuotteisiin, jotka vähentävät niiden ympäristövaikutuksia, Ellen MacArthur -säätiön verkkosivuston mukaan. Yksi tällainen ainesosa on Seameret, sekoitus merilevää, joka voidaan lisätä hampurilaisten mausteisen maun aikaansaamiseksi, mikä vähentää hampurilaisen lihan osuutta 25 prosentilla.
Merileväyhtiö kasvaa merilevässä Mulroy Bayssä Donegalin kreivikunnassa Irlannissa joillekin tuotteille.
Aluxum | E+ | Getty -kuvat
Merilevä ei tarjoa “valtameren makua” Seameat Blend -yrityksen Seaweed Company -yrityksen kauppamarkkinointi- ja viestintäpäällikön Hannah Weisen mukaan. Sen sijaan Weise sanoi, se “lisää mehukkaita ja … [a] Mukava rakenne, koska se sisältää tai se voi absorboida paljon vettä, ja se lisää myös tämän umamin maun. “Merilevä sisältää proteiinia – jopa 32% kuivasta painostaan - ja se kasvaa nopeasti ilman lannoitteita, mutta ei vielä käytetä täyteen potentiaaliinsa elintarviketuotteena Yhdysvalloissa ja Euroopassa, sanomme videopuhelussa CNBC: n kanssa.
“Tavoitteenamme on todella tehdä elintarvikkeiden toimitusketjuista kestävämpiä ja vihreämpiä merilevällä”, hän sanoi.
Vaikka Seamere on tällä hetkellä kehitteillä, merileväyhtiön painopiste on Nometissä, belgialaisessa kroquettessa, joka on valmistettu merilevällä perinteisempien katkarapujen sijasta. Nomet myydään bioplanet -myymälöissä Belgiassa, ja tavoitteena on laajentua muihin ketjuihin ja muihin Euroopan maihin tänä vuonna.
Useat Big Food Redesign Challenge -tuotteet ovat myynnissä Waitrose -kaupoissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka on osa ruokakaupan pyrkimyksiä puuttua elintarviketuotannon aiheuttamaan ympäristöpäällikkö Ben Thomasiin.
“Elintarvikejärjestelmä ei ole suurella tavalla. Se on tärkeä tekijä ympäristön pilaantumisesta, ilmastomuutoksesta ja biologisen monimuotoisuuden menetyksestä … Pohjimmiltaan olemme osa asiaa, joten meidän on oltava osa ratkaisua”, Thomas kertoi CNBC: lle videopuhelulla. (Waitrosen “Luonnonviljely” -aloitteen tavoitteena on auttaa esimerkiksi 2 000 viljelijää siirtymään regeneratiivisiin käytäntöihin.)
Luonto mielessä seisoo Waitrose -myymälässä.
Tarjoilu
Yksi kysymys on “regeneratiivisen” merkityksen välittäminen ostajille. Ison -Britannian kuluttajat tunnustavat luonnonmukaisesti tuotetut ruoat, mutta “kierrätetty” -termit ovat vähemmän ymmärrettyjä. Ellen MacArthur -säätiön uudelleensuunnitteluhaasteen tuotteita markkinoidaan käyttämällä ilmausta “luonto mielessä”, joka ilmestyy myymälässä ja verkossa, mutta Thomas sanoi, että on olemassa tapa mennä, ennen kuin ihmiset ymmärtävät täysin, mitä tämä tarkoittaa.
Pienet tuotantojuoksut voivat tarkoittaa, että kierrätetyt tuotteet ovat hinnoiteltu yläpäässä, 360 g -paketilla nibs jne. Rye, Hazelpähkinä ja Cacao Granola, joka on lueteltu yhtiön verkkosivuilla hintaan 6,99 puntaa (9,08 dollaria). Mutta ruokayrittäjä Stewart toivoo, että kierrätetyt aineosat voivat mennä valtavirtaan. “Se on okei varhaisina päivinä … kierrätetty konsepti ja tuotteet istua hieman enemmän palkkiota. Mutta tavoitteena on tietenkin kilpailla massamarkkinoiden tuotteiden kanssa massan omaksumista varten. Ja niin meidän on kyettävä hyödyntämään mittakaavaetuja”, hän kertoi CNBC: lle.